donderdag 7 april 2011

Sieraden maken en een haakcursus

Nadat ik een aantal mooie designpapiertjes had 'verpest', omdat ik ze wilde gebruiken, wat niet lukte... Heb ik het maar toegegeven... Ik heb een scrapdip :-(   Echt heel gek, ik zie het gewoon niet, ben 'het gevoel' kwijt. BALEN!!!!!! Maaaar er schijnt ook nog een wereld te zijn naast het scrappen. Ja echt! Dus ik ben maar eens achter in mijn kast gaan zoeken en kwam daar nog wat oude hobbyspullen tegen. Ik ben vervolgens met kraaltjes in de weer geweest, met deze ketting als resultaat. Hij is vrij eenvoudig gebleven, kettingen met veel poespas staan mij gewoon niet:

Ilse vond het allemaal wel super interessant natuurlijk en wilde ook graag kralen rijgen. Zij heeft een armbandje gemaakt. Ik heb het slotje bevestigd, maar verder heeft ze het zelf gedaan, met wat aanwijzigen van mama:

 
Ook ben ik begonnen met een 'cursus haken'. Dat wilde ik altijd nog eens doen. Op Youtube heb je allemaal filmpjes over de basistechnieken. Ideaal, want je hoort niet alleen wat je moet doen, je ziet het ze letterlijk voordoen! En je kunt het filmpje op pauze zetten of tig keer heen en weer spoelen, zoals ik heb gedaan hihi! Hier mijn pogingen... Een proeflapje en mijn eerste zelfgehaakte bloemetjes:

Ok, ik moet nu nodig gaan strijken!!! We gaan morgen een weekje weg naar Texel. Met de hele familie. Ik heb er echt super veel zin in! Maar eerst moet er nog kleding gestreken en ingepakt worden. Hoewel ik natuurlijk ook nog even door kan gaan met bloggen en bijvoorbeeld kan vertellen over mijn gezellig middag gister met Martine.......
Bedankt weer voor het kijken en tot over twee weken!

Groetjes van Petra.

3 opmerkingen:

 1. Leuk Peet,

  Weer eens wat anders.
  De kraaltjes kwamen mij bekend voor. Ilse heeft ook haar best gedaan. Mooi hoor.
  Veel liefs Mieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha die Petra, ik vind je ketting prachtig, de armband die Ilse gemaakt heeft vind ik zo mogelijk nog mooier en je haakwerk, daar heb ik gewoonweg diep respect voor. Want ik kan dan wel snel scrappen... maar haken, dat zal ik nooit kunnen! Ik vond het ook supergezellig gisteren :):)
  Als je dit nog leest, dan heel veel plezier op Texel! Liefs, Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Petra,

  Ik vind je ketting ook super leuk. Ik herken die scrapdip maar al te goed. Ik heb er ook zo'n last van, echt vreselijk!!! Ik kom er geloof ik niet meer uit, hi, hi, hi. Morgen maar weer eens proberen, want ik moet wat maken voor een collega. Hmmmm, zou het wat worden met deze mega dip? Ik weet het niet, hi, hi, hi!!

  Groetjes Angélique

  BeantwoordenVerwijderen